Käyttäjät
  Käyttäjätunnus:
  
  Salasana:
  

  
Muista sisäänkirjautuminen.
Menu
Yhteistyössä
Satunnainen kuva

Pyy
Pyy
antsu
Kommentteja: 2
Etsi

 
 

 Lahjoita
Auta pitämään jousella.net toiminnassa osallistumalla palvelinkustannuksiin. KIITOS!

 Kaupalliset

Kanadanmajava

Kanadanmajava Majava
Kanadanmajava
Kanadanmajava
Kuvaus: Jälleen kerran puron varteen jäkkärä kourassa.
Kaverilta tuli "pyyntö" että kaikki mitkä tulee hollille, niin ei muutakuin keppiä matkaan.
Passiin istahdettiin 19.15 ja ampumapaikka avautui n.klo 20.05.
Majava pääsi kuin varkain ylävirran puolelta sukeltaen ohitseni pieneen suvantoon alavirtaan minusta katsottuna. No hetihän se läiskiminen alkoi ja masse jäi hieman epävarman oloisena pyörimään kiekkaa suvantoon, lähtien siitä virran mukana alaspäin- Huomasin että jos koukkaan metsän kautta , niin pääsen massen alapuolelle ja puron kapeampaan kohtaan. Tuumasta toimeen. Koska masse läiskytteli edelleen rauhalliseen tahtiin, niin minun oli helppo suunnistaa oikealle kohtaa. Hiippailin puron varteen ja huomasin kuinka masse oli noussut vastapenkalle syöntipuuhiin.. 25m näytti etäisyysmittari.
Aikansa ratusteltuaan masse pulahti puroon ja jatkoi matkaa ensin ylävirtaan, vaan kääntyikin kohta virran vietäväksi. Olin mitannut että puro oli kohdallani 10m leveä ja masse tuli aikalailla puolessa välissä.
Matka lyheni ja kun masse oli pienen pajupuskan takana, vedin jousen vireeseen, pinni kupeelle, kuljetus ja PLOTS. Osuma oli hyvä, sillä masse jaksoi "puljata" vain n.5 sek ja siinä ajassa olin vetänyt sen jalkojeni juureen ja nykäisin takajalasta maille.
Tippuihan se apina harteilta vimeinkin!
Osuma oli takaviistosta ammuttuna amerikkalaisittain "Great shot" eli suomalaisittain center shotti, mutta ampumakulmasta johtuen nuoli tuli ulos kaulalta katkaisten kaulavaltimon, ja matkalla raapaisi pumppuakin.
Massen paino 11,9kg (kaikkihan isoihin osuu...)

Välineinä Hoyt Maxxis ruuvattuna n.68#, keppinä Easton FMJ ja kärjessä NAP HellRazor 100gr
Katsottu: 4477
Ladattu: 0
Pisteet: 0.00 (Arvosteluja:0)
Tiedostokoko: 120.5 KB
Julkaistu: 21.04.2014 00:38 Kari G
Avainsanat:  

Kommentti: Kirjoittaja:
Kiitokset01.05.2014 12:26

Sitä minä olen tuolle Sannallekkin (vaimo siis) koittanut toitottaa että koolla EI oo väliä ;)

Joo, kyllä itsellekkin on sama onko iso vai pieni majava. Isossa isompi työ nylkeä.
Itsekkin olen masset ampunu kaiikki jousella, ruutiaseilla en oo koskaan edes menny massepassiin.
Tälle kevättä oli 3 eri paikkaa käytössä joissa majavat tekivät tuhojaan ja maanomistajilta tuli viestiä että ei haittaa vaikka useammankin ampuu..
Sannalle tuli 2 masse laukausta ja 2 massea saaliiksi, itselle 2 laukausta ja toinen sai puljattua itsensä irti ennenkuin sain koukattua koukun kiinni. Osuma oli selkärangassa ja keppi ei hurahtanut läpi: majava tuli virran mukana n.6m päähän, kääntyi nenä ylävirtaan päin ja juuri kun sain pinnin "kuolemanpaikalle" ja käsky laukaisuun lähti, kääntyikin masse juuri virran vietäväksi jolloin nuoli posahti puoliväliin massea ja selkään. Majava sukelsi ja nousi pintaan samantien, näin että takajalat olivat pois pelistä ja ja etuset tekivät vimmatusti uintiliikettä. Juuri kun sain koukun käteen ja massen kupeelle, niin nuoli irtosi ja masse sukelsi. Pyöräytin vielä koukulla äkkiä perään vaan ilman tulosta.
Alavirtaan näkee n. 100m ja ylävirtaankin n50-60m. Epäilen että masse pyörähti takaisin penkan alle mistä tulikin. Joka tapauksessa hengetön se on tuollaisen osuman jälkeen koska ampumakulma oli alaviistoon joten keppi on vaurioittanut suolistoa pahoin. Harmi vaan että kitumalla kuolee, mutta näitä sattuu. Myös ruutimiehille. Kaikki eivät vaan uskoalla myöntää, itselläni tuo ei ollut ensimmäinen karkuutus, vaan toivoa sopii että nuita ei jatkossa tule. Harmitus on yhtä suuri, oli kyseessä sitten iso tai pieni masse. Tämä karkuutettu oli n.6-7kg (<-- tuon kokoisia on tullut saaliiksikin niin siitä arvio).

Kari G Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 22.09.2008
Kommentteja: 53
Kari G
Onneks olkoon!23.04.2014 21:36

Ei kai tolla koolla mitään merkitystä ole, vaan jahdin tunnelmalla! Itellä ainakin tuntuu, että kun jousella saalista saa, niin siinä jo jotain pitää tehdä oikeinkin.

Majavajahti on iskenyt itselle rajusti. Ikinä ei ole tullut kyseistä jahtia harrastettua ruutiaseilla, mutta jousi kun tuli hommattua tuli tähänkin perehdyttyä. Ja kyllä se tuntuu, että tää jahtimuoto on jousella tosi hienoa touhua. Varsinkin, kun pääsee täälläkin puroilla jahtaamaan.

Miku Offline
Käyttäjä

Rekisteröitynyt: 19.09.2013
Kommentteja: 5
Miku


Powered by 4images 1.7 ©    -   Jousella Ja Nuolella 2004 - 2020 ©